снимки: Николай Татаров, читател Кръстовището на улиците Ген. Цимерман и Цар

...
снимки: Николай Татаров, читател Кръстовището на улиците Ген. Цимерман и Цар
Коментари Харесай

Вижте в Петел: Нов проблем на ул. Цар Асен I във Варна, този път оплакванията са заради планина от боклук

снимки: Николай Татаров, читател 

Кръстовището на улиците " Ген. Цимерман " и " Цар Асен I "   се обрисува като едно от проблематичните места във Варна. Причините са доста - там обичайно няма място за паркиране, а затова и тротоарите нормално са блокирани. През предходната седмица тъкмо там имаше първо пожар в изоставена къща, след това наводняване поради повреда.

Читател на " Петел " изпрати през днешния ден фотоси тъкмо от това място с нов сигнал - този път против трупащите се боклуци.

" От много време бяха преместени два от контейнерите за сметосъбиране, което образува общо 5 контейнера на въпросното кръстовище (явно за компанията да обслужва по-лесно района).

Това сътвори предпоставки голяма част от живущите на прилежащите улици също да изхвърлят боклука си там. Освен това комерсиалните магазини наоколо, най-много питателните такива, също употребяват контейнерите, с цел да изхвърлят отпадаците си (кашони и каси след зареждане, което не е битов боклук, не се побира в контейнерите и се хвърля отвън). Преди време имаше процедура, боклука да се събира два пъти дневно, само че последните 6 месеца е един път заран към 6:30. Контейнерите са цялостни още от следобяд предния ден, като миризмата и боклуците са на всички места.

До сутринта улицата наподобяват на бунище, което по този начин добре добавя изоставената и към този момент изгоряла къща, която се трансформира в бунища  със спящи бездомници и разплодник за  бездомни котки, които само разнасят бълхи и паразити.Това неще се повтаря всеки ден. Единственото, което имаме е миризма, заболявания и отпадъци, за балгодарност че плащаме едни от най-високите налози. Улиците са в листа от седмици, никой даже не мете или в случай че инцидентно има чиновници на компанията, които би трябвало да чистят, те са доста заети да пият кафе. Добавям фотография от през днешния ден сутринта ",  пише Николай Татаров.



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР